Nagrobni spomeniki

Novice

Nagrobni spomeniki so večinoma izdelani iz naravnega kamna, kot so granit marmor apnenec, redkeje pa peščenjak in travertin, postavljeni pa so na grobove, kot trajni spomin na preminule. Nagrobni spomeniki so izdelani v različnih oblikovnih dizajnih materialih in velikostih.

Nagrobni spomeniki so bili uporabljeni skozi zgodovino kot način, da se časti spomin na pokojnega in označi mesto njegovega počitka. Nagrobni spomeniki so tudi znak spoštovanja do preminulega ter način spomina pomembnih osebnosti skozi zgodovino.

Oblike nagrobni spomeniki so neomejene razlikujejo pa se glede na kulturo in kraj kjer so postavljeni. Naj pogosteje na nagrobni spomeniki se upodabljajo razni križi, portreti pokojnikov različni verzi ali upodobitve iz življenja pokojnega. Prav tako pa so nagrobni spomeniki izdelani v klasičnih, minimalističnih, sodobnih in drugih stilskih oblikah.

V nekaterih kulturah  so nagrobni spomeniki kot simbol družinske pripadnosti, ki predstavlja delno ali celostno drevo družine skozi zgodovino. Dandanes se nagrobni spomeniki po vsem svetu uporabljajo in predstavljajo pomemben del kulturne dediščine. Z umetniškimi detajli, raznimi sporočili in simboli nam  nagrobni spomeniki pomagajo ohranjati spomin na pomembne osebnosti, ki so del naše skupne preteklosti.

Značke:

Nagrobni spomeniki

Delite:

Zadnje objave

Kategorije